Verzorgde tuin aan het begin van de lente

In de lente ontwaakt de natuur na een diepe winterslaap. De krokussen en narcissen zijn de eerste bloemen die hun gezicht laten zien en zijn als het goed is al in de nazomer of het najaar geplant zodat ze eind februari naar boven komen. Verder zullen in de lente veel bomen worden gesierd met de meest kleurrijke bloesem. Bij de aanvang van deze mooie periode in de tuin, is het fijn als de tuin helemaal op orde is. In dit artikel nemen we de belangrijkste werkzaamheden door die uitgevoerd moeten worden in de tuin.

Bemesten van de tuin

(Kunst) mest zorgt voor meer energie en voeding voor de planten en bomen in uw tuin. In het voorjaar heeft de begroeiing van uw tuin de meeste energie nodig. Daarom is het belangrijk dat de tuin juist dan bemest wordt. Eind maart of begin april is een goed moment om uw tuin te bemesten. Verschoor Groenprojecten kan deze werkzaamheden voor u uit handen nemen.

Verticuteren van het gazon

In de wintermaanden groeit er langzaam maar zeker een moslaag in het gazon. Een dunne moslaag beschermt het gazon tegen hitte en vochtverlies, maar een te dikke laag kan het gras verstikken. Daarom is het goed om het gazon te verticuteren zodra de kans op nachtvorst is gedaald. Denk bijvoorbeeld aan de maand maart. Eventueel kunt u ook in de nazomer (eind augustus, begin september) ook nog eens uw gazon verticuteren.

Het onderhouden van het gazon is niet altijd gemakkelijk. Verschoor Groenprojecten kan u deze werkzaamheden eventueel uit handen nemen. Wanneer u helemaal geen onderhoud wilt hebben aan uw gazon, dan kunt u er ook voor kiezen om kunstgras aan te schaffen. De kunstgrassen van tegenwoordig bieden een zeer realistische aanblik.

Onkruid verwijderen

In de lente zult u waarschijnlijk weer wat meer in de tuin zitten. Dan is het fijn als al het onkruid verwijderd is. Niet al het onkruid kan zomaar gemakkelijk verwijderen. Denk bijvoorbeeld aan zevenblad wat vrij hardnekkig is. Naast het verwijderen van onkruid, kan het ook goed zijn om het terras te reinigen.

Verschoor Groenprojecten helpt u graag bij de werkzaamheden om uw tuin klaar te maken voor het voorjaarsseizoen.