Volop genieten in de tuin

De lente is alweer in volle gang en misschien heeft u al een aantal keer van de tuin en de zon kunnen genieten in de afgelopen weken. Met de regen en een gezonde hoeveelheid zon groeit en bloeit alles erg goed in de tuin. Dit is schitterend, maar vraagt ook om het nodige tuinonderhoud aan uw tuin. Verschoor Groenprojecten helpt u graag bij het onderhouden van uw tuin. We kunnen dit op verschillende manieren doen.

Last minute: terras schoonspuiten

Wellicht heeft u dit jaar al een aantal keer in de tuin gezeten en is het u opgevallen dat het hoognodig is dat het terras gereinigd wordt? Dan helpen we u als hoveniersbedrijf graag verder. In de wintermaanden is de kans groot dat er groene aanslag op uw houten vlonder komt of op de sierbestrating. Met een hogedrukreiniger kunnen we dit verwijderen eventueel in combinatie met een duurzame aanslag verwijderaar.

Gazon bijhouden

Als u het gazon nog niet heeft geverticuteerd, zou u dat in de laatste weken van mei nog kunnen (laten) doen. Als u nu het gazon verticuteert, dan is het goed om in de volgende maand het gazon nog licht te bemesten om in de daaropvolgende maanden een mooi, vol gazon te hebben.

In de zomermaanden groeit het gras over het algemeen ook erg hard. Daarom is het belangrijk om op regelmatige basis het gazon te maaien. Dit kunt u zelf doen, maar u kunt het ook uit laten voeren door een hovenier. Vaak is een hovenier in de regio hiervoor de beste oplossing omdat de hovenier regelmatig langs moet komen om het gras niet te ver te laten groeien. Als hoveniersbedrijf in Gouda kunnen we u dan ook verder helpen met het maaien van het gras in onder andere:Tuinonderhoud Gouda

  • Gouda
  • Reeuwijk
  • Waddinxveen
  • Moerkapelle
  • Andere omliggende steden en dorpen

Borders bijhouden

Rond deze tijd van het jaar is de tuin vaak het kleurrijkst. De meeste planten en bloemen groeien en de borders staan er kleurrijk bij. Van deze kleurrijke periode willen we graag zo lang mogelijk genieten. Toch kan het goed zijn om de bloemen en planten op tijd te snoeien. Dan kunnen de borders namelijk vaak twee keer per jaar bloeien. Als hoveniersbedrijf kennen we de meeste planten en hun bloeigedrag. We helpen u dan ook graag bij het onderhouden van de borders van uw tuin zodat u zoveel mogelijk kunt genieten van een kleurrijke tuin.

Groter onderhoud aan uw tuin

Heeft u er spijt van dat u niet eerder in het jaar aandacht heeft gegeven aan de tuin? Niet getreurd! Vaak kunnen uw wensen toch nog deels uitgevoerd worden. Neem gerust contact op met Verschoor Groenprojecten om de mogelijkheden voor tuinrenovatie te bespreken!