Bloembollen planten

De herfst heeft volop zijn intrede gedaan en zonnige momenten wisselen zich af met stormachtige natte dagen. Ondanks dat u er misschien niet meteen aan denkt, is dit hèt moment om uw tuin te voorzien van bloembollen, zodat de tuin er over een aantal maanden prachtig uit ziet met alle uitgekomen bloembollen.

Verschillende bloembollen

Hyacinths and daffodil flowerbulbs ready for planting in the flowerbed.

Er zijn veel meer bloembollen verkrijgbaar dan de standaard narcis, blauwe druifjes, sneeuwklokjes en tulpen. Zo zijn er nog vele andere bloembollen die ook in de donkere maanden van het jaar geplant worden, zoals bijvoorbeeld:

 • Amaryllis
 • Cyclaam
 • Verschillende soorten hyacinten
 • Irissen
 • Hondstand
 • Keizerskroon
 • Sierui
 • Krokus
 • Zomerklokjes

Heeft u niet zoveel verstand van de verschillende bloembollen, vraag dan hulp aan een hovenier. Zo is Verschoor Groenprojecten gespecialiseerd in het planten van bloembollen. Wij overleggen graag met u welke bloembollen er zijn en adviseren graag welke bloembollen mooi tot zijn recht zullen komen in uw tuin en plaatsen ze graag in uw tuin.

Zelf doen of laten doen?

Niet iedereen staat gelijk te juichen om met het herfstige en koude weer bloembollen in de grond te gaan stoppen. Uiteraard scheelt het al de helft als je speciaal bloembollen gereedschap gebruikt, zoals de bollenplanter. Hiermee maak je gemakkelijk gaten in de aarde om de bloembollen vervolgens op de juiste diepte in de grond te stoppen. Mocht u het helemaal niet zien zitten om zelf de tuin in te gaan, maar wilt u dit voorjaar wel kunnen genieten van mooi uitgekomen bloembollen? Laat dan een hovenier van Verschoor bij u langskomen om dit klusje voor u te klaren. Voor ons een fluitje van een cent en u zit over een aantal maanden helemaal in de bloemen!

Bloempot met etagebeplanting

Etagebeplanting of bloembollenlasagne. Een leuk alternatief voor bestraatte tuintjes. Dit is ook gemakkelijk in huis of in de garage te maken. Wanneer je een bloempot in lagen vult met verschillende bloembollen, ben je gegarandeerd van maandenlange kleur in je tuin. In grote potten of manden leg je onderin wat scherven of kleikorrels tegen het wegrotten van de bloembollen. Dit bedek je vervolgens met een laagje grond, hier bovenop leg je de als laatst bloeiende bollen. Vervolgens dek je ze af met een laagje aarde, dan een volgende laag bloembollen en dit herhaal je tot de pot of mand helemaal vol is. De laatst bloeiende bollen komen onderin, de eerste bloeiende juist bovenin de pot of mand. Je kunt de pot of mand mooi afmaken met heideplantjes of viooltjes.

Voorbeelden van bloembollen voor etagebeplanting

 • Onderste laag, laatbloeiers zoals tulpen, narcissen of hyacinten
 • Tweede laag, middelste laag: narcissen of hyacinten
 • Bovenste laag, vroegbloeiers zoals blauwe druifjes of krokussen

Tuin winterklaar maken

Naast het planten van de bloembollen, zijn er nog vele andere klusjes te doen in uw tuin in de wintermaanden. Zo kunt u bijvoorbeeld blaadjes en takken ruimen (wanneer u deze blaadjes in een hoek op een hoop laat liggen, kunnen er nog weleens egels een nestje in bouwen). Ook kunt u wintergroene plantjes in de tuin planten. Ook zijn er heel wat winterplanten met kleurige besjes of bloemetjes die bestand zijn tegen vorst, zoals bijvoorbeeld winterheide, Dianthus of Gaultheria. Denk ook alvast eens aan de vogels voor als het echt koud wordt! Bijvoorbeeld door het plaatsen van voedertafels, vetbolletjes en nestkastjes voor in het voorjaar.

Vragen aan de hovenier

Wanneer u vragen heeft over bloembollen, winterplanten of andere zaken omtrent uw tuin, schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag aan een mooie tuin in elk seizoen van het jaar. Verschoor Groenprojecten is als hovenier gevestigd in Gouda, maar is ook actief als hovenier in Reeuwijk, Moerkapelle, Waddinxveen en andere omliggende dorpen en steden nabij Gouda. Verschoor Hovenier voor al uw tuinonderhoud en tuinaanleg in Gouda en omstreken!