Gras aanleg en onderhoud

Gras is in veel tuinen een mooie oplossing voor het aanbrengen van groen en structuur in de tuin. Het gazon geeft rust in uw tuin en kan gelden als een mooie uitbreiding van het terras of als een speelplaats voor de kinderen. Voor het aanleggen van het gras zijn grofweg twee mogelijkheden: graszaad of graszoden. Bij de keuze tussen een van de twee oplossingen helpen we u graag. Ook bij het onderhoud van het gras kunnen we u ondersteunen. Neem vrijblijvend contact op, of lees hieronder verder.

Lees meer over tuinaanleg of tuinonderhoud

Gras onderhouden
Gras aanleggen

Graszoden of graszaad

Het grote voordeel van grasmatten (of graszoden) is dat er direct al een mooi gazon ligt. Aan de andere kant is graszaad weer een stuk goedkoper. Graszaad kan dan alleen weer niet iedere maand van het jaar gezaaid worden. Doorgaans zaaien we graszaad alleen van mei tot augustus.

Bij een warm voorjaar kunnen we dit iets vervroegen. Wanneer u kiest voor graszaad, dan is het afhankelijk van het weer en de grond hoe snel het gras opkomt. Belangrijk is om de vocht na inzaaien goed vochtig te houden. Hier ondersteunen we desgewenst graag in.

Aanleg en onderhoud

De aanleg en het onderhoud van het gazon nemen we graag voor u uit handen. We helpen u kiezen tussen graszoden of graszaad en helpen u ook bij de keuze voor het type gras dat het beste in uw tuin past. Zo is siergras een goede invulling als u vooral wilt genieten van een strakke, verzorgde tuin. Maar als er regelmatig kinderen op het gras spelen, dan kunt u het beste kiezen voor speelgras. Dit gras is wat minder kwetsbaar en daarmee geschikt voor het gebruik in tuinen waar veel gelopen wordt over het gras.

Als het gras is aangelegd, dan is het belangrijk dat het gras wordt onderhouden. In de zomermaanden houdt dit in dat het gras gemaaid moet worden. Dit kunt u zelf doen, maar we kunnen het grasmaaien ook voor u uit handen nemen. Ook het verticuteren en bemesten kunnen we voor u uit handen nemen zodat u het hele jaar door een mooi gazon heeft.

Gras in je tuin
Kunstgras aanleggen

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van het aanleggen van een gazon of het onderhouden van het gras in uw tuin? Neem dan vrijblijvend contact op. We helpen u als hovenier in omgeving Gouda graag verder met het gazon! Of dit nu is in de regio van Gouda, zoals Waddinxveen, Reeuwijk of juist verder weg.