Haagplanten

Haagplanten bieden een groene invulling aan erfafscheiding. Op die manier geniet u wel van de privacy die u wilt hebben in uw tuin, maar heeft u tegelijkertijd de groene uitstraling die u zoekt in de tuin. Haagplanten zijn dan ook een populair als erfafscheiding. Bovendien zijn de haagplanten beschikbaar in verschillende hoogtes.

Verschoor Groenprojecten biedt verschillende soorten haagplanten zodat u bijvoorbeeld de keuze hebt tussen naald- en loofplanten. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Prachtige bloemen
Bloemen voor buiten

Natuurlijke erfafscheiding en prettige uitstraling

Als erfscheiding wordt er in nieuwbouwwijken steeds vaker gebruik gemaakt van haagplanten. In het verleden koos men juist voor schuttingen of een combinatie van betongaas met een klimop, maar steeds vaker wordt er gekozen voor een natuurlijke erfafscheiding in de vorm van een haagplant.

Verschillende haagplanten behouden (vrijwel) het hele jaar hun bladeren en daarmee bieden ze voldoende privacy gedurende het hele jaar. In vergelijking met schuttingen worden haagplanten vaak als rustiger bestempeld en met een prettige uitstraling geassocieerd.

Verschillende soorten haagplanten

Als u kiest voor haagplanten als erfafscheiding, dan is het belangrijk om aan een aantal aspecten aandacht te besteden. Allereerst is het belangrijk dat de haagplanten wintergroen zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de conifeer en beukenhagen. Vervolgens is het goed om na te denken over de hoeveelheid onderhoud die u bereid bent te plegen aan de haagplanten.

Zeker wanneer u zelf het tuinonderhoud uitvoert is dit een belangrijke vraag. Uiteindelijk blijven er een aantal haagplanten over die goed geschikt zijn als erfafscheiding. Denk hierbij aan de laurier, de conifeer of de beukenhaag. Wilt u weten welke haagplant het beste bij u past? Wij adviseren u graag!

Bloemetjes paars
Heggen

Niet alleen als erfafscheiding

Wanneer u een wat grotere tuin heeft, dan kunnen haagplanten ook goed ingezet worden om de verschillende delen van uw tuin van elkaar af te scheiden. Dit is met name prettig als er in uw tuin verschillende stijlen worden gehanteerd of wanneer u een terras heeft dat vaak in de wind staat. Haagplanten kunnen dan beschutting bieden.

Bent u benieuwd wat we als hovenier in Gouda en omstreken, hovenier in Reeuwijk, Waddinxveen en andere plaatsen in de regio voor u kunnen betekenen met betrekking tot het plaatsen van haagplanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we nemen namelijk graag de tuinaanleg voor u uit handen. Zoekt u juist een hovenier die de bestaande haagplanten kan onderhouden? Dan kunnen we dit ook voor u uit handen nemen.

Over ons

Gespecialiseerd in leibomen

De unieke boom die groeit in een horizontale richting: de leiboom. Erg stijlvol, mits u er op de juiste manier mee omgaat. Verschoor Groenprojecten heeft van haar passie haar beroep gemaakt. Als specialist in leibomen geven wij u graag een passend advies. Wij helpen u graag bij de keuze voor je juiste leiboom in uw tuin.