Haagplanten

Jarenlange ervaring voor een eerlijke prijs

Haagplanten bieden een groene invulling aan erfafscheiding. Zo geniet u van de privacy die u wenst, maar gaat dit niet ten koste van de sfeer van uw tuin. Haagplanten zijn daarom populair als erfafscheiding. De haagplanten zijn beschikbaar in verschillende hoogtes.

Verschoor Groenprojecten biedt verschillende soorten haagplanten, waarbij u de keuze heeft tussen naald- en loofplanten. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Grote haagplant

Natuurlijke erfafscheiding en prettige uitstraling

In nieuwbouwwijken ziet u de haagplanten steeds vaker terugkomen. Waar in het verleden nog veel gekozen werd voor schuttingen of een combinatie van betongaas met een klimop, is tegenwoordig de natuurlijke erfafscheiding in de vorm van een haagplant gewenst.

De meeste haagplanten behouden (vrijwel) ieder seizoen hun bladeren en bieden daarmee voldoende privacy gedurende het hele jaar. In vergelijking met schuttingen worden haagplanten vaak als rustig bestempeld en geeft het een prettige uitstraling aan een woning.

Zorg voor een fijne beschutting

De meeste mensen vinden het niet fijn om in hun woning of tuin op de kijk te zitten. Een goede erfafscheiding zorgt voor de juiste afscherming van uw persoonlijke omgeving. Toch wilt u uw tuin niet volledig dichttimmeren met een hoge schutting. Dit zorgt vaak voor een opgesloten gevoel. De haagplant is daarom een geliefde vorm van erfafscheiding. Het creëert een natuurlijk resultaat en laat uw tuin opbloeien.  

Breng uw tuin tot leven

Haagplanten zorgen voor een natuurlijke oase in uw tuin. U kiest voor een groene omgeving vol leven en bloei. Met een haagplant geeft een unieke verrijking aan uw tuin. De planten zijn stijlvol en geven een bijzondere en landelijke uitstraling aan uw woning. Het zorgt voor een speels karakter en biedt eindeloze mogelijkheden in uw tuin.

Haagplant in een tuin

Verschillende soorten haagplanten

Bij Verschoor Groenprojecten heeft u de keuze uit diverse haagplanten. Kiest u voor een haagplant als erfafscheiding, dan zijn er verschillende overwegingen. Allereerst is het belangrijk dat de haagplanten wintergroen zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de conifeer en de beukenhagen.

Daarnaast is de hoeveelheid onderhoud een belangrijke afweging. Zo vergt de ene haag meer onderhoud dan de ander. Zeker als u het tuinonderhoud in eigen hand houdt, wilt u niet teveel tijd kwijt zijn aan dit klusje. Uiteindelijk blijven er een aantal haagplanten over die geschikt zijn als erfafscheiding. Denk bijvoorbeeld aan de laurier, conifeer en de beukenhaag.

Benieuwd welke haagplant het beste bij u past? Wij adviseren u graag!

Voorjaarsbeurt

(maart/april)

N

Verwijderen van bladeren en takken

N

Snoeien van rozen en andere wintergevoelige beplanting

N

Onkruid verwijderen

N

Bemesten

Gazononderhoud

(28 weken per seizoen)

N

Grasmaaien

Niet alleen als erfafscheiding

Heeft u een grotere tuin, dan kunnen de haagplanten ook nog ingezet worden voor een ander doel: het indelen van uw tuin. Op deze manier kunnen verschillende delen van uw tuin van elkaar gescheiden worden. Zeker als er verschillende stijlen in de tuin toegepast worden, kunnen haagplanten deze delen van elkaar scheiden. Ook kunnen haagplanten als beschutting dienen, bijvoorbeeld als uw terras regelmatig op de wind staat.

Haagplanten aanleggen

Of u nu op zoek bent naar een goede beschutter of u uw tuin logisch wilt indelen: haagplanten zijn uw beste groene vriend. Verschoor Groenprojecten helpt u graag bij de aanleg van uw haagplanten. Onze hoveniers beschikken over de juiste kennis om uw haagplanten letterlijk en figuurlijk goed te laten aarden. Met de juiste verzorging en positie creëren we een uitstekende bloei voor al het groen in uw tuin.

groene haag voor een balkon

Groene haagplanten in zomer en winter

Het liefst zien we onze tuin het hele jaar door in volle bloei. Waar niet iedere plant zich hiervoor leent, kun je een haagplant wintergroen aanschaffen. Dit betekent dat de planten ook in de winter nog vol en groen zijn, waardoor je ’s winters niet ineens op de kijk zit in huis. De groene haagplanten van Verschoor Groenprojecten zijn ieder seizoen van prachtige kwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een authentieke beuken haagplant, die zowel ’s zomers als ’s winters een fraaie uitstraling heeft.

Uniek onderhoud voor een mooi resultaat

Iedere plant is anders en vraagt om een unieke verzorging. Om de haagplanten in uitstekende conditie te houden, is het van belang dat de haagplanten goed onderhouden worden. U zult de haag dus ongeveer twee keer per jaar moeten snoeien. Staat tuinonderhoud niet erg hoog op uw hobbylijst of heeft u er zelf weinig tijd voor? Dan heeft u geluk. Onze passie is het namelijk wel. U kunt uw tuinonderhoud daarom met een gerust hart aan ons toevertrouwen.

Tuinontwerp met haagplant van klein tot groot

Haagplanten komen perfect tot zijn recht in ieder tuinontwerp. De mogelijkheden voor combinaties met haagplanten zijn eindeloos. Zo kan de haagplant gebruikt worden als natuurlijke erfafscheiding, maar dient het ook als ruimtelijk indeler voor grote stukken grond. Dit maakt de haagplant een favoriet bij menig hovenier. Benieuwd hoe de groene haagplanten uw tuin tot een succes kunnen maken? Wij denken graag mee in een prachtig tuinontwerp.

 

Hovenier in Gouda en omstreken

Bent u benieuwd wat we als hovenier in Gouda en omstreken voor u kunnen betekenen voor het plaatsen van haagplanten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We nemen namelijk graag de tuinaanleg voor u uit handen en vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Zoekt u juist een hovenier die de bestaande haagplanten kan onderhouden? Dan bent u ook bij ons aan het juiste adres.

Haagplanten in de tuin

Tuinadvies op maat?
Maak een afspraak!