Duurzame vlonders

Vlonders bieden uw tuin een vriendelijke en rustige uitstraling. Een vlonder kan aangebracht worden tegen de watergrens of over het water heen, maar kan ook midden in uw tuin worden gelegd. Door dit te doen brengt u dimensie aan in de tuin. Verschoor Groenprojecten helpt u graag bij het aanleggen van uw vlonder in de tuin.

Bij vlonderaanleg wordt vaak hardhout gebruikt. Dit hout is in veel gevallen afkomstig van de Bangkirai boom. Wanneer u echter liever een vlonder heeft van kunststof materiaal, dan kunnen we u hier ook bij helpen. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Nieuwe vlonder
Duurzame londer

Vlonder in uw tuin

Vlonders worden vaak tegen de watergrens aangebracht. Dit kan bij een sloot zijn, maar ook bij een vijver. Op die manier kunt u veilig dichtbij het water komen en kan de vlonder bovendien fungeren als een terras. Daarnaast kunt u uw tuinoppervlak vergroten omdat de vlonder over het water kan zweven. Toch kan een vlonder ook goed tot zijn recht komen in een tuin waar geen gebruik gemaakt wordt van water of waterpartijen. Verschoor Groenprojecten helpt u graag verder met de aanleg van uw vlonder.

Natuurlijke uitstraling in de tuin

Een vlonder van hardhout geeft uw tuin een natuurlijke uitstraling. Het hout dat wij doorgaans gebruiken voor een vlonder in een tuin is het hout van de Bangkirai boom. Dit hout is duurzaam en goed bestand tegen schimmels en aantasting door weersinvloeden. De boom komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië, maar wordt op grote schaal ingevoerd naar Europa. Door alleen duurzaam hout te gebruiken weet u zeker dat het milieu er niet onder lijdt.

Andere materialen

Mocht u een vlonder willen van een ander materiaal dan hout, dan is dat ook mogelijk bij Verschoor Groenprojecten. We kunnen u bijvoorbeeld helpen met kunststof vlonderplanken. Deze vlonderplanken zijn gemaakt van gerecycleerde kunststoffen. Het voordeel van deze planken is dat u geen onderhoud heeft aan de vlonder.

Verder kunnen we u ook helpen met thermisch gemodificeerd hout. Dit hout is niet behandeld met chemicaliën en is daarmee niet schadelijk voor het milieu. Een verlengde hierop is composiet. Dit is een product waarin houtvezels en houtspaanders gemixt zijn tot een vlonderplank.

Vlonders duurzaam
nieuwe vlonder

Aanleg van vlonder cruciaal

De aanleg van een vlonder is cruciaal in het plezier wat u er van heeft. Zeker in de regio Reeuwijk, Gouda en de rest van de Krimpenerwaard is de veengrond op sommige plekken erg zacht en is het erg belangrijk dat de vlonder goed gestut wordt. Het onderheien van de vlonder zorgt voor een betrouwbare basis waarmee de vlonder jaren vooruit kan. Als de vlonder niet goed wordt gestut, dan kan het gebeuren dat de vlonder gaat verzakken.

Vlonder laten maken

Bent u voornemens om een vlonder in uw tuin te laten maken? Neem dan vrijblijvend contact op met Verschoor Groenprojecten. Als specialist op het gebied van flora zijn wij actief als hovenier Reeuwijk, Waddinxveen en omstreken. Wij kunnen het gehele traject van tuinontwerp naar tuinaanleg voor u uit handen nemen, maar kunnen ook de focus leggen op het onderhouden van uw tuin.