Sedumdak aanleggen

Sedumdaken worden steeds populairder. Dit komt doordat sedumdaken veel voordelen bieden. Het ziet er niet alleen beter uit dan een saai grijs of zwart dak, maar heeft nog veel meer voordelen. Zo zijn sedumdaken onderhoudsvrij, duurzaam en isolerend. Daarnaast zorgt een sedumdak voor een mooie uitstraling van je woning of bedrijfspand.

Wil je ook een sedumdak laten aanleggen? Dan ben je bij Verschoor Groenprojecten aan het juiste adres! Wij zijn gespecialiseerd in de aanleg van sedumdaken. Vraag gratis een offerte aan! 

Aanleggen van een sedumdak
Sedumdak duurzaam

Belangrijk om te weten

Bij het aanleggen van een sedumdak is het belangrijk om te weten welke soort sedum je wilt gebruiken. Dit hangt af van de functie die je sedumdak moet vervullen. Zo is er sedum dat geschikt is voor het verminderen van geluidsoverlast en sedum wat meer isolerend werkt. Wanneer je een sedumdak laat aanleggen, wordt er altijd eerst gekeken naar de functie die je sedumdak moet vervullen. Op basis daarvan wordt er dan een advies uitgebracht over welke sedumsoort het beste is voor jouw sedumdak.

Het aanleggen van een sedumdak is een klus die je het beste aan een professional kunt overlaten. Verschoor Groenprojecten is gespecialiseerd in de aanleg van sedumdaken en kan je sedumdak snel en vakkundig aanleggen.

Plat of een schuin dak?

Bij het aanleggen van een sedumdak is het ook belangrijk om te weten welk type je wilt op je dak. Er zijn twee soorten sedumdaken, namelijk: platte sedumdaken en schuine sedumdaken. Platte sedumdaken zijn sedumdaken die geheel plat zijn. Dit type sedumdak is ideaal voor daken waar weinig ruimte is of als je een strakke uitstraling wilt hebben. Een schuin sedumdak is sedumdak dat schuin afloopt. Dit type sedumdak geeft je dak een meer natuurlijke uitstraling. Sedum is geschikt voor beide soorten daken!

Wij hebben al vele sedum daken mogen aanleggen. Bent u benieuwd of we ook uw dak kunnen voorzien van sedum? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen u graag verder!

Sedumdak aanleggen
Nieuw sedumdak aangelegd

Let op de afwatering

Bij het aanleggen van een sedumdak moet altijd goed gekeken worden naar de afwatering. Het sedumdak moet namelijk altijd voldoende kunnen afvoeren, zodat er geen water op het sedumdak blijft liggen. Wanneer er te veel water op het sedumdak blijft liggen, kan dit leiden tot schimmelvorming en verrotting van het sedum. Daarom is het belangrijk dat je sedumdak voldoende kan afvoeren. Wanneer je een sedumdak laat aanleggen door Verschoor Groenprojecten, weet je zeker dat er altijd goed gekeken wordt naar de afwatering van het sedumdak.

Kan elk dak sedum aan?

Nee, sedum kan niet op elk dak aangelegd worden. Sedum kan alleen op een dak aangelegd worden als het dak stevig genoeg is. Dit hangt af van verschillende factoren, zoals de constructie van het dak, het gewicht van sedum en de windkracht. Een sedumdak is soms ook mogelijk om aan te leggen op een tuinhuisje. Wanneer je een sedumdak aan wilt laten leggen, is het daarom belangrijk dat je eerst checkt of jouw dak geschikt is voor sedum. Onze specialisten kunnen je daarbij helpen! Kijk hieronder de recensies van onze specialisten.

Net nieuw sedumdak aangelegd door Verschoor