Boomverzorging

Bomen nemen in het landschap een prominente plek in. Dit is ook het geval in uw tuin. De bomen bieden beschutting en privacy, maar daarnaast biedt een boom ook veel schoonheid. De seizoenen zijn in de bladeren af te lezen en de bomen trekken vogels aan die uw tuin nog levendiger maken.

Bomen hebben echter ook verzorging nodig. Bomen moeten gesnoeid worden om wildgroei tegen te gaan en uw tuin leefbaar te houden. Daarnaast is het belangrijk dat nieuwe bomen op een goede manier worden gepland. Verschoor Groenprojecten biedt daarom professionele boomverzorging aan zodat u optimaal kunt genieten van de bomen in uw tuin.

Bomen in je tuin
Onderhouden van bomen

Belang van boomverzorging

Een boom kan een mooie aanvulling zijn binnen uw tuin of gelden als een groen herkenningspunt in de openbare ruimte. Toch brengt het bezit van een of meerdere bomen ook verplichtingen mee. De wet verplicht boomeigenaren namelijk om de bomen te onderhouden en te controleren op veiligheid. Uitgangspunt van deze wet (BW art 6.162) is dat u als boomeigenaar voorzienbare schade moet voorkomen.

Als experts met betrekking tot boomverzorging kan Verschoor Groenprojecten u helpen bij deze boomverzorging. Denk bijvoorbeeld aan het snoeien van uw bomen, als de takken te ver reiken en derhalve voor gevaar voor de omgeving kunnen gelden. Maar ook wanneer u een boom wilt vellen dan kunt u bij Verschoor Groenprojecten terecht.

Planten van nieuwe bomen

Wanneer u nieuwe bomen wilt planten dan is het belangrijk dat de boom of bomen neergezet worden op een plek waar de boom goed kan gedijen. De eerste jaren zijn voor de boom van levensbelang. Hierin wint de boom aan kracht en kunnen de wortels goed aarden.

Deze basis zorgt er voor dat de boom op den duur kan groeien tot een karakteristiek herkenningspunt in uw tuin of op een andere plaats. Verschoor Groenprojecten kan u helpen bij het inrichten van de plantplaats en kan bovendien zorgen voor de juiste kwaliteit bomen voor in uw tuin. Vervolgens kunnen we op geijkte momenten langskomen om boomverzorging toe te passen.

Veiligheid voor alles

Bomen genieten vaak een vrij grote hoogte. Het snoeien van de bomen is dan ook per definitie vakwerk waarbij de veiligheid altijd voorop moet staan. Waar mogelijk zal Verschoor Groenprojecten het gebruik van dure hoogwerkers en/of kranen voorkomen door zelf in de boom te klimmen of vanaf de grond de boom te snoeien. Op die manier houdt u de kosten voor de boomverzorging binnen de perken en kan er toch veilig te werk worden gegaan. Mocht het echter in verband met de veiligheid noodzakelijk zijn om een hoogwerker in te schakelen, dan kunnen wij dit voor u verzorgen.

Vellen van bomen

In sommige gevallen kan het nodig zijn om de boom te verwijderen. Ook dit is een specialisme waarbij vaak veel komt kijken. Zo kan een boom niet altijd in een keer omgehakt worden omdat dit te gevaarlijk is voor de omgeving. In dat soort gevallen kan er gekozen worden om een lier of shovel in te zetten of om de boom af te breken door bovenaan de boom te starten met het verwijderen van de boom. In uiterste gevallen kan er zelfs een telekraan worden ingezet om de bomen te verwijderen. Verder is het vaak noodzakelijk om een kapvergunning aan te vragen. Bomen behoren immers tot de uitstraling van het landschap en de gemeente moet daarom toestemming verlenen om een boom te kappen. Deze vergunning kunt u zelf in orde maken, maar wij kunnen u hier ook bij helpen.

Gezonde bomen
Bomen snoeien

Boomverzorging bij Verschoor Groenprojecten

Verschoor Groenprojecten is gevestigd als hovenier in omgeving Gouda. Particulieren, gemeenten en beheerders van landgoederen zijn bij Verschoor Groenprojecten op de juiste plek voor boomverzorging. Op een professionele en veilige manier worden uw bomen onder handen genomen zodat de bomen gecontroleerd verder kunnen groeien en hun waarde voor uw tuin kunnen bewaren of beschutting kunnen blijven bieden in de openbare ruimte.

Naast boomverzorging kunt u bij Verschoor Groenprojecten ook terecht voor onder andere tuinaanleg, tuinonderhoud en tuinontwerp. Verschoor Groenprojecten is veel actief als hovenier in Gouda, Reeuwijk en Waddinxveen, maar ook in andere plekken in de Krimpenerwaard helpt Verschoor Groenprojecten u graag verder met uw tuin of andere groenprojecten. Bovendien voert Verschoor Groenprojecten regelmatig boomverzorging en tuinonderhoud in Wassenaar uit.