Beplantingsplan

Door een beplantingsplan te maken kunt u het gehele jaar genieten van de flora in uw tuin. Door de juiste planten en bomen op de goede plek te zetten krijgt de flora de juiste hoeveelheid licht en de juiste hoeveelheid water. Bovendien kan er ook rekening gehouden worden met de grondsoorten waarin de verschillende planten goed gedijen.

Verschoor Groenprojecten is gespecialiseerd in het maken van een beplantingsplan en kan u daarom ook helpen bij het maken van een geschikt beplantingsplan voor uw tuin. Dit kunnen we doen bij de tuinaanleg, maar kan ook meegenomen worden in het tuinonderhoud.

plan tuin aanleg
Beplantingsplan

Beplantingsplan

Een tuin bestaat vaak voor een groot gedeelte uit bomen, struiken, planten en bloemen. Iedere plant en bloem heeft echter haar eigen bloeiperiode. Wanneer u het hele jaar door wilt genieten van een kleurrijke tuin is het dan ook belangrijk dat de juiste flora met elkaar wordt gecombineerd.

Dit kan Verschoor Groenprojecten voor u uitwerken in een beplantingsplan. Op basis van uw wensen met de planten en bloemen kunnen we de juiste flora selecteren en indelen in uw tuin. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat er zoveel mogelijk kleur in uw tuin is, het hele jaar door.

Combineren van kleuren en hoogtes

In een beplantingsplan houden we niet alleen rekening met de bloeiperiode van de plant, maar ook met de kleuren van de planten en bloemen. Daarnaast houden we in het beplantingsplan ook rekening met de hoogtes van de planten. De lage planten zullen over het algemeen vooraan in de tuin gezet worden, terwijl de grotere planten juist meer in de achterhoede een plaatsje zullen krijgen. Op die manier heeft iedere plant haar waarde voor de tuin.

Als u een grote tuin heeft dan kunnen we binnen het beplantingsplan ook verschillende accenten aanleggen. Voor het ene terras kunnen we dan bijvoorbeeld een combinatie kiezen die vooral floreert in de zomermaanden, terwijl we voor een ander deel van de tuin juist de accenten kunnen leggen op de winterkleuren. Bij deze werkwijze kunnen we zelfs rekening houden met de stand van de zon zodat u ook optimaal kunt genieten van de eerste zonnestralen in het voorjaar of juist beschut kan zitten in de zomermaanden. Dit zijn punten die we binnen een tuinontwerp heel goed op kunnen pakken.

tuinaanleg eindresultaat
Tuin aanleggen

Beplantingsplan door Verschoor Groenprojecten

Verschoor Groenprojecten is als hovenier in omgeving Gouda gespecialiseerd in het aanleggen, ontwerpen en onderhouden van tuinen. Binnen ons werkgebied ligt de focus op de dorpen en steden rondom Gouda zoals Bergambacht. We zijn dan ook regelmatig actief als hovenier in Waddinxveen, Moerkapelle en Reeuwijk.

Bent u benieuwd wat een beplantingsplan voor uw tuin kan betekenen? Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden! We helpen u graag verder!