Leibomen

Op zoek naar een sfeervolle beschutting van uw tuin en woning? Leibomen zijn de perfecte oplossing. Leibomen herkent u aan de takken die in horizontale richting geleid worden. De leibomen kunnen stijlvol naast elkaar geplaatst worden, waardoor deze goed tot hun recht komen in woonwijken. De leibomen zorgen voor een prachtige inrichting van uw tuin.

 Verschoor Groenprojecten is gespecialiseerd in leibomen en kan u daarom ook gepast advies bieden als het gaat om de juiste keuze met betrekking tot de leibomen in uw tuin. Neem vrijblijvend contact op om de mogelijkheden van leibomen in uw tuin te bespreken!

Grote haagplant

Natuurlijke haag voor privacy

Leibomen hebben als kenmerk dat ze horizontaal groeien. De takken worden meestal in een specifieke richting geleid. Het blad van de boom zal naar verloop van tijd steeds dichter worden. Dit maakt leibomen een uitstekende oplossing als u op zoek bent naar een goede beschutter voor uw woning. Leibomen voorkomen namelijk de inkijk in uw huis vanaf de straat.

 Door de boom ieder jaar te snoeien blijven de takken in horizontale richting groeien. Heeft u minimale tijd om uw leibomen te onderhouden? Dan nemen wij dit graag voor u uit handen.

Grote tuin met leibomen

Naast beschutting kunnen leibomen ook uitstekend dienen als ruimtelijk indeler. Zeker in grote tuinen komen leibomen goed van pas om verschillende delen van de tuin van elkaar te onderscheiden. In plaats van één grote vlakte kan de tuin zo opgedeeld worden in verschillende stukken. Dit zorgt voor een mooie, maar natuurlijke verdeling van de tuin en creëert intieme plekken.

Heeft u een grote tuin en bent u benieuwd hoe leibomen u hierbij kunnen helpen? Wij denken graag met u mee in een uniek tuinontwerp.

 

Groot assortiment leibomen

Bij Verschoor Groenprojecten kunt u terecht voor een groot assortiment aan leibomen. Onze leibomen worden direct ingekocht bij de kweker, waardoor er altijd een scherpe prijs gehanteerd wordt. Heeft u speciale wensen voor de leibomen? Dan heeft u geluk, want we hebben een groot assortiment aan diverse leibomen waar u uit kunt kiezen. Wij staan u graag bij met een specialistisch advies voor de juiste leiboom.

Haagplant in een tuin
Leibomen onderhouden

Leibomen aanleggen bij Verschoor

Bij Verschoor Groenprojecten denken wij graag met u mee hoe we de ruimte in uw tuin optimaal kunnen benutten. Laat u door ons leibomen aanleggen, dan mag u ervan uitgaan dat dit met de hoogste expertise gedaan wordt. Onze hoveniers beschikken over jarenlange ervaring en weten uw leibomen van het nodige onderhoud te voorzien tijdens de aanleg. Zo kijken we naar de juiste grond en verdiepen we ons in de windrichting. Hierdoor blijft de kwaliteit van uw leibomen altijd optimaal.

Vragen over het tuinaanleg of benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.

Specialistisch tuinonderhoud

Een leiboom groeit niet natuurlijk in een horizontale richting. De takken van een leiboom moeten daarom geleid worden om het gewenste resultaat te behalen. Onderhoud is de sleutel tot succes. Als er niet gesnoeid wordt, zal de leiboom al snel de natuurlijke vorm aannemen. Wij raden daarom aan om de leibomen op vaste momenten te onderhouden. Heeft u hier zelf weinig tijd voor of heeft u zelf geen groene vingers? Onze hoveniers staan voor u klaar. We geven u graag een passend snoeiadvies.

Voorjaarsbeurt

(maart/april)

N

Verwijderen van bladeren en takken

N

Snoeien van rozen en andere wintergevoelige beplanting

N

Onkruid verwijderen

N

Bemesten

Gazononderhoud

(28 weken per seizoen)

N

Grasmaaien

Bomen in je tuin

Maak kennis met de leibeuk

Een mogelijkheid voor een leiboom is de authentieke leibeuk. Grote kans dat u deze al eens in het wild tegengekomen bent. Toch kan de leibeuk perfect als leiboom dienen. Sterker nog, de leibeuk zorgt voor een perfecte beschutter in uw tuin. Ook ’s winters behoudt de boom haar unieke stijl en blijft de privacy in stand. 

De beukenboom heeft de neiging om snel omhoog te groeien. Ook bij de leibeuk is het daarom belangrijk dat deze regelmatig gesnoeid wordt en vervolgens in de juiste richting geleid wordt. Zo behoud je het unieke karakter van de leibeuk en blijft deze in strakke vorm.  

Populaire leilinde in uw tuin

De leilinde is een geliefde leiboom. De leilinde geeft een landelijke uitstraling aan uw tuin en is een goede beschutter. De leilinde heeft een groot blad, waardoor deze snel begroeid zal zijn en voor een prachtig volgroeide haag zal zorgen. Ook voor de leilinde geldt dat deze regelmatig onderhouden moet worden. Hierdoor blijft de boom in een stijlvolle staat en voorkom je dat de tuin er onverzorgd uit zal zien.

De hoveniers van Verschoor Groenprojecten helpen u graag bij het tuinonderhoud. Zo kunnen we een vast moment met u afspreken om de groei van uw tuin in goede banen te leiden.

Stijlvolle leiboom met bloemen

Op zoek naar meer kleur in de tuin? Kies dan voor een prachtige leiboom met bloemen. In het voorjaar zal de leiboom gevuld zijn met prachtige kleuren dat een unieke uitstraling geeft aan uw tuin. De bloei geeft een extra waarde aan uw leibomen. De bloemen hebben een fraai aangezicht en geven uw woning de jeu die het verdient.

 

 

Bomen in je tuin

Leibomen laten plaatsen

Wilt u een leiboom kopen voor uw tuin in GoudaReeuwijkWaddinxveen of andere omliggende steden? Dan helpt Verschoor Groenprojecten u graag verder. We geven u graag een passend advies over de juiste leiboom voor uw tuin en kunnen de leibomen voor u plaatsen tijdens de tuinaanleg . We letten hierbij op de ruimte die de leiboom krijgt tijdens de groei en zullen de leiboom steun geven middels steunpalen.

Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact op!

Haagplanten in de tuin

Tuinadvies op maat?
Maak een afspraak!