Pergola’s

Verschoor Groenprojecten helpt u graag bij het plaatsen van een pergola in uw tuin. Een pergola kan beschutting bieden tegen zon en regen, maar heeft tegelijkertijd een decoratieve functie. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor kiezen om de pergola te laten begroeien met klimplanten of rozen. Op die manier wordt de pergola een herkenningspunt binnen uw tuin.

De invulling van de pergola kunnen we in overleg vaststellen. Zo kunt u bijvoorbeeld een pergola gebruiken als carport of als omheining van uw terras. Bovendien kan een pergola gemaakt worden van verschillende soorten materialen. Denk hierbij aan hardhout of aan kunststof. Wij als hovenier Gouda helpen u graag met al uw wensen en realiseren deze voor u.

Pergola maken
Pergola bouwen

De look & feel in uw tuin

Wanneer u een nieuwe tuin laat ontwerpen of gaat aanleggen, dan kunt u een pergola in overweging nemen. De pergola is behalve decoratief, ook erg functioneel en een goed alternatief voor een tuinhuisje die gebruikt wordt als rustpunt in uw tuin. Zo kunnen sommige pergola’s u beschutting bieden tegen de zon op warme zomerdagen en kunnen andere pergola’s u ook beschutten wanneer het regent. Bovendien kan een pergola bekleed worden met klimplanten en andere flora.

Voordelen van een pergola

Een pergola dient in eerste instantie als een herkenningspunt in uw tuin. Het torent vaak uit boven de andere delen in uw tuin. Deze onderbreking in de tuin biedt de gelegenheid om verschillende delen van de tuin met elkaar te verbinden en is het oppervalk onder een pergola vaak een ideale plek om een terras in te richten. Zeker wanneer de pergola stevig begroeid is met klimplanten of andere vegetatie kan het terras beschutting krijgen van de pergola.

Overdekte pergola

Een standaard pergola is niet bedekt met een overkapping. Toch kan het fijn zijn om de pergola toch te bedekken met kunststofplaten of met een overkapping die weg te halen is. Dit kan bijvoorbeeld gemotoriseerd. Op die manier kunt u van de eerste zonnestralen genieten in de lente, maar kunt u ook beschut zitten als de zon op z’n sterkst is in de zomermaanden.

Materiaal voor een pergola

Een pergola kan in principe gemaakt worden van veel soorten materiaal. Zo zijn sommige kunststoffen geschikt, maar wordt er doorgaans gebruik gemaakt van hout. Binnen de keuze voor hout is er nog voldoende variëteit. Denk bijvoorbeeld aan vierkante palen of ronde palen, maar ook het soort hout kan verschillen. Een mooie hardhouten pergola geeft een robuuste en natuurlijke uitstraling in uw tuin.

Tuinrenovatie Pergola
Tuinrenovatie Pergola

Soorten planten voor een pergola

Er zijn veel soorten planten geschikt voor pergola’s. Toch is het belangrijk om van tevoren te kiezen welke begroeiing u wilt hebben. Sommige klimplanten hebben namelijk hechtwortels waarmee ze zich kunnen hechten aan de pergola. Deze wortels doen het niet altijd op kunststof of op zeer hard hout. Daarnaast heeft de ene plant meer begeleiding nodig dan de andere. Verschoor Groenprojecten helpt u graag bij het inrichten van de flora van uw pergola.

Een pergola laten maken

Bent u enthousiast over de mogelijkheden van een pergola? Neem dan gerust contact op met Verschoor Groenprojecten, we helpen u graag verder. Als hovenier zijn wij actief in Gouda, Reeuwijk, Waddinxveen en andere plaatsen in de regio.