De lente komt er weer aan! hoe maak ik mijn tuin lente klaar?

In een woord: heerlijk! De sneeuw is weg gesmolten, de zon komt langzaam steeds verder door en de vogeltjes fluiten weer volop. Al deze dingen kunnen maar een ding betekenen: de lente staat voor de deur. De tijd dat u weer lekker in de tuin kan gaan zitten en van het heerlijke lente weer kan gaan genieten. Het komt alleen vaak nog wel voor dat de tuin aardig is toegetakeld door de winter. In dit blog hebben we een aantal manieren beschreven waarmee u uw tuin helemaal lente klaar kan maken.

Handen uit de mouwen steken

Alle planten zijn in het winterseizoen kaal geweest of hebben verstopt onder de grond gezeten dus zitten massaal te popelen om weer te groeien. Gras begint vanaf 5 graden celsius alweer te groeien, dus wilt u dat het gazon er strak bij ligt begin dan alvast met maaien. Maart is de perfecte snoeimaand, de rozenstruiken en hortensia’s zijn in deze maand flink aan de beurt. Takken die er al langer dan 3 jaar zitten kan u het beste helemaal kort knippen. De rest van de takken kan u het beste kort snoeien, dit zorgt voor een betere bloei van de bloemen. Het is dus in de vroege voorjaars maanden al aardig aanpoten geblazen wat moet dat moet, alles voor een mooie lente tuin.

Het bewerken en onderhouden van de tuin

De bouwmarkten en tuincentra liggen er alweer helemaal vol mee: de bloembollen en zaadjes voor zomer planten. Ga er lekker op uit en koop wat leuke zomerse planten maar let wel op maak een goed plan voor uzelf wat u voor planten wil en waar u ze wil planten. Dit soort planning  zorgt ervoor dat het geen rommeltje wordt in uw tuin of dat u uiteindelijk spijt krijgt dat u een bepaalde bloem ergens hebt geplant. U ziet natuurlijk pas dat het niet mooi is als het al te laat is, namelijk wanneer de bloem volledig boven de grond staat. Wat betreft tuinonderhoud hier vallen natuurlijk de standaard dingen onder als het gras blijven maaien en het bemesten van uw gazon. Let op dat u niet teveel mest gebruikt, hiervan gaat het gazon er niet op vooruit.

Weinig tijd maar wel een leuke lente tuin?

Zit u dit blog nou te lezen en denkt u bij uzelf oh heerlijk een gezellige voorjaars tuin maar waar moet ik de tijd vandaan halen om dit alles bij te houden en te doen? Dan komen wij van Verschoor Groenprojecten u graag helpen bij het onderhouden van uw tuin. Wij maken uw tuin graag lente klaar. Als u door ons uw tuin laat bijhouden weet u zeker dat het goed gebeurt en u kan zelf lekker uw dingen blijven doen maar dan toch genieten van de lente tuin. Wij kunnen uw tuin voorjaarsklaar maken maar ook structureel blijven onderhouden. Bekijken onze pagina tuinonderhoud voor meer informatie of neem eens vrijblijvend contact met ons op.