Wij onderhouden uw tuin… ook in de winter…ook als het vriest!

3 december 2021

|

In de wintermaanden denkt u waarschijnlijk niet meteen aan uw tuin. Eerder aan prachtige winterse taferelen met de bijbehorende vergezichten. Toch is het ook in de winter belangrijk om uw tuin goed te onderhouden. Daar helpen we u graag bij in raad en daad!

Tuin ‘winterklaar’ maken

Van oktober tot en met december maken we tuinen “winterklaar”. Het gazon wordt voor de laatste keer gemaaid en met kalk bestrooid. We maken uw tuin bladvrij en beschermen de planten, struiken, bomen en vijver tegen vorst. Zo komt uw tuin de winter door en kunt u in de lente weer genieten van een verzorgde tuin! Het winterklaar maken van uw tuin is een vorm van tuinonderhoud.

Snoeien van planten, struiken en bomen

In de maanden januari en februari beginnen we met het snoeien van fruitbomen, klimplanten en sierstruiken. Door de planten, struiken en bomen op de juiste manier te snoeien bloeien ze mooier. Daarnaast houdt het wildgroei in de hand! Dit betekent dat u geen last heeft van overhangende takken en bladeren als de twijgjes weer uit gaan lopen.

Ideaal om bomen te planten

In de winter staat de sapstroom van de meeste bomen stil. November en december zijn daarom de perfecte maanden om te rooien en verplanten. De grond kan heel mooi rond de wortels zakken. Een kwalitatief goede boom gaat het vrijwel altijd doen en daarmee kunt u in het voorjaar dus weer heerlijk genieten van een boom of struik op de juiste plek in uw tuin!

Tuinontwerp en Tuinaanleg

De winter is het ideale moment om over uw tuin na te denken. Misschien wilt u wat veranderen in uw tuin of een compleet nieuwe tuin volgens een tuinontwerp dat bij u pas? Of wilt u juist een nieuw beplantingsplan waarin u zeker weet dat u het hele jaar door kunt genieten van mooie planten en bomen? Wij helpen u daar graag bij. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Met een goed onderhouden wintertuin kunt u in de lente en zomer optimaal genieten van de bomen, planten en struiken in uw tuin. We kunnen u onder andere helpen in GoudaReeuwijk en Waddinxveen, maar ook in andere delen van het Groene Hart.

Tuinontwerp Gouda

Tuinontwerp

Wilt u optimaal gebruik maken van uw tuin en een prettige leefomgeving creëren? Verschoor Groenprojecten zet uw wensen en behoeften om in een prachtig tuinontwerp. Een oplossing waar u zich in thuis voelt. Zo kunt u altijd genieten van een mooie tuin.

Kleurrijke bloemen

Tuinonderhoud

Onderhoud is maatwerk. Onze hoveniers nemen uw tuin graag uit handen. Door onze ruime ervaring weten wij precies wat uw tuin nodig heeft. Met resultaat: uw tuin is het hele jaar netjes en verzorgd.

Tuin aangelegd in Gouda

Tuinaanleg

Wij brengen het tuinontwerp graag in leven. Met passie en een breed scala aan kennis maken we de tuin van uw dromen. Verschoor Groenprojecten is uw hovenier voor de aanleg van beplanting, erfscheiding, bestrating en ander grondwerk.